Persoonlijke gegevens

Naam: van Loon
Voornaam: Marishka
Adres: Schaarsbergenstraat 104
2573 BZ Den Haag
Nederland

Status: alleenstaand, geen kinderen
Studie: Master Toegepaste Psychologie – Onderwijs
ZZP: Coördinator theater / Docent dans
E-mail: marishkavanloon@icloud.com 
Telefoon: 06-50291307
Geboren: 13-7-1967
Nationaliteit:  Nederlandse

Waar een wil is, is meestal een weg, maar je moet dan ook wel echt bereid zijn het werk ervoor te leveren. Ook als je van nature al veel talent hebt.

Ik droomde van kinds af aan van een professionele, internationale danscarière en heb dat ook waar kunnen maken. Naast het zelf uitvoeren van werk van verschillende choreografen ging mijn interesse ook sterk uit naar het zelf ontwerpen, maken, organiseren, communiceren en uitvoeren van eigen dansproducties. Ik heb dat na mijn intensieve danstijd nog 6 jaar kunnen doen vanuit Maastricht met mijn eigen DansTheater Kharisma. Daarna bleef ik vooral ontwerpen (web en grafisch), organiseren en communiceren als zelfstandige bij o.a. het CaDance festival, Opera Zuid en de Nederlandse Dansdagen.

Lesgeven (ballet, moderne dans en improvisatie) deed ik al sinds het begin van mijn eigen prof. cariere maar toen ik gevraagd werd de vooropleiding Dans in Maastricht te coördineren moest ik wel even denken of ik de verantwoordelijkheid voor de ‘dansante opvoeding’ van deze jonge (10-17 jaar) dansers, op me kon/wilde nemen. Binnen het Bonnefanten College leerde ik zo het onderwijs kennen en begeleidde met mijn dansdocententeam, bijna 10 jaar lang, jonge getalenteerde dansers naar een dansvakopleiding (mbo-hbo). In deze baan kwamen dans, zorg, onderwijs en organistatie samen, de combinatie en afwisseling van al mijn kennis en ervaring. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie met specialisatie onderwijs. Ik hoop hiermee  aan de slag  te kunnen gaan in het onderwijs, regulier onderwijs en/of dansonderwijs

Wat  mij  nog steeds het meeste boeit is om (jonge) mensen te zien groeien. Niet alleen in hun vak maar ook als persoon.  Daar leer ik ook iedere keer weer van. Als ik een brug mag zijn voor hen die met motivatie en inzet hun doel willen bereiken, heb ik ook het mijne bereikt.